Bra mat för fjällsemestern

Fjällen, dit kan man åka året om. Under vintern för att åka skidor och under övriga årstider för att vandra eller göra andra aktiviteter. Om man vill åka dit till vintern är det bra att boka i tid och kolla snödjup fjällen, så man vet ungefär vilken tid som är bäst att åka. 

Att spendera tid i fjällen och åka skidor, sitta i solen, grilla, bada bastu och umgås med familjen är ju bland det bästa som finns. Många har säkert som vana att grilla korv eller hamburgare och det är ju gott det med, men testa även tillaga andra saker över elden. Som dessa saker:

Varma mackor.
Lax eller annan fisk som tillagas i ett foliepaket.
Våfflor.
Soppor av olika slag, exempelvis köttsoppa eller gulasch.
Souvas.

Laga mat i fjällstugan

Självklart kan man laga mat i fjällstugan om man vill. Sen går det även utmärkt att förbereda en del saker hemma, för att det ska vara enklare att laga till det väl på plats i fjällstugan! 

Stekta kycklingfiléer är perfekta till pastarätter, soppor eller tillsammans med potatis och en god sås. Du kan förbereda dem hemma, frys in och ta med.

Samma sak med tacos. Du kan fräsa färs hemma, frysa in och skära grönsaker och lägga i burkar. 

Många rätter går som sagt utmärkt att laga hemma och ta med i en kylväska. Soppa och paj som exempel.

Se även till att förbereda så mycket som möjligt. Eller passa på att unna er ett eller flera besök på restaurang. 

 

 

 

13 maj 2019