Ta vara på det skogen har att erbjuda

Jag älskar att vara ute i skog och mark, oavsett årstid. Dock är det som allra bäst under slutet av sommaren och mot hösten, om man vill få med sig en massa ätbart hem. Jag brukar ta med mig kikare ut, spana på djur, plocka svamp, plocka bär och mycket mer. Nu är det inte långt borta innan man kan ta turer ut med korgen för att plocka blåbär. Detta bär är så gott och det går ju att göra så mycket med det. Det går att göra pajer, saft, sylt, gelé, och mycket mer. Till och med en mojito kan man göra. Den gör man så här:

Ingredienser
1 glas
5 bacardi
5 färska myntablad
1 msk sockerlag, kall
0 ,5 dl färska blåbär
en halv lime
sodavatten
krossad is

Muddla/mortla blåbär, mynta och lime i ett fint glas. Häll på bacardi och sockerlag. Fyll upp med krossad is. Rör om och toppa med sodavatten. Garnera med färska blåbär och en myntakvist.

Njut av skogen

Skogen är fantastisk. Har du en kikare med dig så kan du skåda efter fåglar eller kolla andra djur. Ta alltid med dig en påse eller en korg, för att få med svamp och bär. Det är ett bra skafferi vi har i skogen, med så mycket goda saker man kan använda sig av för både mat och desserter.

En sak till med blåbär jag gillar att göra, det är cheesecake. Receptet till en god sådan med blåbär hittar ni här

16 jul 2019